2018. május 15., kedd

A TERMÉSZETES GYÓGYÁSZAT EGYIK FŐ KOMPONENSE


Az orvosi aloé kivonatait sokféleképpen használják fel a kozmetikai iparban is, nyugtató, fiatalító, sőt sejtregeneráló és immunerősítő hatásáért. 

Jellemzése
Az orvosi aloé, pozsgás, húsos, lándzsa alakú leveleivel akár 120 cm lehet.
Évelő növény, levelei letörhetők, a letört rész helyett új nő.

A növény felhasználhatósága 4-5 éves korától lehetséges, a fiatalabb hajtások ugyanis mérgező anyagokat tartalmaznak! Gondoltuk volna?
Az orvosi aloét ősidők óta használják gyógyításra. Kizárólag leveleit használják fel gyógyászati célokra, és a levelek egyes részeit más és más célra hasznosítják. Számtalan betegségre, bőrelváltozásra és emésztőszervi problémára sikeresen alkalmazható.

Kocsonyás nedve a növény leveleinek belső részéből származik.
Felhasználása megjelenik gél, kapszula formájában, de belekerülhet szájvízbe, fogkrémbe, vagy akár hangszalaggyulladás kezelésére kifejlesztett készítményekbe is. A Lóbalzsam egyik fő alkotórésze.
Nálunk a Vaipani kozmetikumok egyik fő alkotóeleme, többek között a Vera Body Testápolóban található.

További kozmetikumok még: Fair nappali hidratáló,  a Pimpact zsíros bőrre kifejlesztett krém, a Pristine revitalizáló krém 40+ korosztály számára.



Az orvosi aloét már Egyiptomban is használták, sőt, a növényt szentként tisztelték. Felhasználása évszázadokon át tartott, mígnem a XX. sz. elején elterjedt "nyugati orvoslás" szinte teljesen kiszorította a szintetikus anyagok térhódításával.
Az '50-es években azonban bebizonyították, hogy a növény nedve jó hatással van a röntgen- és radioaktív sugárzás okozta bőrbetegségekre. Egyik legfontosabb hatása, hogy képes az összeszűkült hajszálerek kitágítására, melyek a helytelen életmód (pl. dohányzás, stressz, rossz táplálkozás miatt idővel összeszűkülnek).
Az aloé kocsonyás nedve az immunrendszert is erősíti, segíti a különböző nyomelemek jobb felszívódását, így sok vitaminban, étrend-kiegészítőben használják fel. Baktériumölő hatása egyensúlyban tartja a gyomornedvek termelődését, elősegíti az emésztést.
Mivel erősíti az immunrendszerünket is, gátolja a rákos sejtek kialakulását, csökkenti a 2-s típusú cukorbetegség és allergia tüneteit.

Forrás: 3. évezred folyóirat, internet.
képforrás: internet, http://ayurvedshop.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése