2017. február 9., csütörtök

A KÓKUSZ CSODÁI



A kókuszról, a kókuszpálmáról nekem mindig az álmaim jutnak eszembe: tenger, napfény... és persze 35 fok árnyékban. Hmmmm.....

Ez már így önmagában is csodás ahhoz, hogy az ember jól érezze magát, nem?






A kókusz tehát szuper-eledel, jóllehet eddig csak a kókuszolajról hallottunk, vagy egy egzotikus áruházi termékről. De hallottunk már a fiatal kókuszdió vízéről, és annak egészségre gyakorolt hihetetlen hatásáról?
Hawaii lakói „Noelani”-nak hívják a kókusz levét, ami annyit tesz: „Égi harmat”. Találó, nem? Na de mi indokolja ezt a nevet?

1)      A benne lévő kálium, magnézium, kalcium, nátrium és foszfor tartalma véd a kiszáradás ellen, ezért azoknak, akik sokszor túlóráznak, feltétlen javasolt.
2)      Öregedésgátló tulajdonságait a cytokin és a laurinsav, a két fontos sejt-regeneráló okozza. Minimalizálja a bőr öregedési folyamatait, beállítja a pH szintet, hidratálja és erősíti a kötőszöveteket.
3)      Természetes orvosság a másnaposságra, visszaállítja a gyomor állagát, főleg esetleges hasmenés vagy hányás esetén átmossa a szervezetet.
4)      Tisztítja az aknés bőrt, a fájdalmas pattanásokat, hidratálja a bőrt.
5)      Nagyon alacsony zsírtartalma miatt segít a fogyásban, így bármikor alkalmazható, és hosszú távon csökkenti az étvágyat. 

Ezen kívül erősíti az immunrendszerünket, kiválóan hat az emésztésre, beállítja a vérnyomást, jótékonyan hat a vesefunkcióra, valamint segíti az agyunk és a testünk közötti áramlatot.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése