2016. október 17., hétfő

MILYEN ZÖLDSÉGET ÉS GYÜMÖLCSÖT EGYÜNK TÉLEN?



A fogyás ill. a fogyókúra ősszel és télen nehéz, hiszen ösztönösen többet eszünk, hogy melegen tartsuk magunkat. Viszont kevesebbet is mozgunk a hideg időjárás miatt. Itt közlünk 7 ételfajtát, melyek  segítenek elkerülni, hogy fölösleges dekákat szedjünk magunkra. 
Egyes zöldség- és gyümölcsfélékben olyan létfontosságú tápanyagok vannak, melyek segítik a zsír elégetését. A  körte pl. 50 kalóriát és pektint (teltségérzetet okozó enzym) tartalmaz. Az édesburgonya megfékezi az édesség utáni vágyat, a brokkoli gazdag vízben és rostokban, mely ezáltal fokozza az anyagcserét.  A tökmag egyszeresen telítetlen zsírokat tartalmaz, ami ilyen formán elősegíti a zsír felhalmozódását.
Nos melyek ezek?
Borsó: kb. 50 kalória és pectin-tartalma miatt segíti a zsírégetést.
Tökmag: egyszeresen telítetlen zsírforrás, a hasi zsír elégetésének segítője. Gondolnánk? Süssük meg egy csipet sóval, adjunk hozzá kevés salátához. Ideális nasi télen.
Cékla: Beta Lain-t  (növényi tápanyag)  tartalmaz,  amely növeli a szervezet méregtelenítési folyamatát. Brokkoli: több mint 90% -a víz, javítja az anyagcserét. Fokhagymásan megsütve olívaolajon finom étel. Gránátalma: nagy mennyiségű C-vitamint tartalmaz, amely harcol a hideg ellen, és segíti a zsírégetést. Édesburgonya: az édes keményítőnek zsírégető hatása van a szervezetre, és ha minden áron édességre vágyunk, érdemes helyette ezt enni: süssük meg néhány szelet burgonyát, adjunk hozzá egy kevés tört fahéjat, öntsünk rá alacsony zsírtartalmú joghurtot, és élvezzük a desszertet. Makk: Egy csésze mintegy 55 kalóriát tartalmaz, és amit eddig nem nagyon ismertünk: egy csomó káliumot, C-vitamint és rostot. Ez természetesen segíti a koleszterinszintet csökkenteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése