2016. szeptember 17., szombat

EZ A NÖVÉNY MINDENHOL MEGTALÁLHATÓ, DE ISMERJÜK?



Elképzelni sem tudjuk, mi mindenre jó ez a csodás fehér eperfa-gyümölcs!

A fehér eperfa gyümölcse nemrégiben gyógynövény-minősítést kapott, mert a daganatok, a cukorbetegség és a magas vércukorszint mellett számos más pozitív egészségügyi hatása van. 
A fát előszeretettel használja a faipar, bútor- és hajógyártás, de a selyemhernyónak biztosított gyümölcs számos betegségre használatos. Vizsgálatok  ugyanis kimutatták, hogy a diabetes, a magas koleszterinszint és a magas vércukorszint, izom- és ízületi fájdalom, székrekedés, szédülés, hajhullás és az idő előtti öregedés kiváló ellenszere.
Ezt a Kínából származó gyógynövényt - a selyemipar elősegítése céljából - a gyarmati időkben vezették be az Egyesült Államokba.
Hogy működik?

A gyógynövény vegyületei lassítják a cukrok lebomlását a a bélben, mely lassítja felszívódását a vérbe: egyszerűbb szavakkal, úgy működik, mint a 2. típusú cukorbetegség –gyógyítás, gyógyszerek és a mellékhatások nélkül.  
A fehér eperfa szerves savakat, C-vitamint, karotint, pektint, rostokat, szacharózt,  gyantát és más jótékony vegyületeket tartalmaz.  Ezek segítségével kezelik a mandulagyulladást, köhögést, a lázat, hasmenést, fejfájást és a gyulladást. A gyógynövény antioxidánsokat is tartalmaz, és a minden napos fogyasztása segít csökkenteni a magas koleszterinszintet, és védi a szívet.
Egy tanulmány szerint gazdag a természetes fenolban, amely képes harcolni a szívbetegségek és számos ráktípus ellen. De minden mellett ki kell emelni a vércukorszint-csökkentő hatását.
Ismert, hogy a felesleges cukor a szervezetben számos egészségügyi problémához vezet, mint pl.  a cukorbetegség, az elhízás és gyulladás. Ezzel a gyógynövénnyel mindez csökkenthető!

Tudósok most azt vizsgálják, miként képes a daganatos sejtek pusztítására. 
Együnk hát minél többet, amikor itt a szezonja!

Hírforrás: Dr. Shajahan, Indiai Ayurveda Orvos facebook-n megjelent cikke alapján

képforrás: internet
cikk forrása: http://webhealthfitness.com/2016/09/14/this-plant-is-every-where-but-you-had-no-idea-it-can-treat-tumors-diabetes-and-high-blood-pressure/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése