2016. június 4., szombat

AYURVEDA - OTTHONI KÚRÁK A JÓ EGÉSZSÉGÉRT



          Gránátalma ital - a jó szív és az alacsony vérnyomásban  (hipotenzió) szenvedők részére
-         Természetes kezelés a savasságra -  néhány Basil (tulsi) levél rágása étkezés után. Mivel segíti a szervezetnek az élelmiszer felszívódását,  nemcsak savlekötőként működik,  hanem megakadályozza a reflux és a fekélyek kialakulását.
-          Egy darab szegfűszeg szopogatása az étkezés után segít csökkenteni a savasságot.
-          Naponta reggel éhgyomorra, egy gerezd fokhagyma vízzel nyelve hasznos megoldás sok gyomorproblémára.
-          A nyári meleg okozta fejfájásra kiváló a dinnyelé. Csak egy pohár – és csodákat tesz.
-          Napi egy alma az üres gyomorra a migrénes fejfájásra jó. Néhány napig érdemes betartani.
-          Forraljunk fel  1/2 liter tejet lassú tűzön 25 percig, datolyával, majd ...
Igyunk belőle 3 csészét naponta. Kiváló a száraz köhögés orvoslására.
-          Keverjünk össze 2 kávéskanál mézet ugyanannyi gyömbéritallal. A főzet megszabadít a nyáktól, a megfázástól és a köhögéstől.
-          Emésztési zavar esetén reggeli előtt együnk főtt céklát.
-          Ayurveda - köhögés elleni sziruphoz hámozzuk meg és aprítsunk föl 6 közepes hagymát. Tegyük egy edénybe, és adjunk hozzá 4  evőkanál mézet. Fedjük le és  alacsony lángon két órán át melengessük. Szűrjük le, és három óránként együnk egy evőkanállal.
-          Az arcra és nyakra felvitt uborka 15 percen át hatékony az aknék és pigment foltok eltüntetésére.
-          Egy egyszerű orvosság vérszegénységre vagy vashiányra javasolt 3-4 lágy datolya tejjel és egy kevés ghee –vel.
-          Sötét karikákra – paradicsompaszta az egyik leghatékonyabb gyógymód. Könnyen elkészíthetjük itthon. Tegyünk 1-2 friss paradicsomot, 1 evőkanál citromlevet és egy pici lisztet és kurkumát egy tálkába. Keverjük össze könnyen kezelhető kréme állagúra. Tegyük föl lágyan a szem köré, majd 10-20 perccel később langyos vízzel mossuk le. Ismételjük meg az eljárást hetente 2-3 x, és a bőrünk ragyogó lesz, a szem alatti karikák teljesen eltűnnek.
-          A legjobb természetes gyógymód a torokfájásra a kurkuma sóval. Gargalizálni kell. Fél csésze meleg vízben ½  evőkanál só, ¼ evőkanál kurkuma-por. Gargalizálás után ne együnk, ne igyunk kb. fél óráig, mert a só és a kurkuma így fejti ki legjobban a hatását, öli meg a baktériumokat. Igény szerint bármikor ismételhetjük.
-          Egy csepp fokhagymalé a fülbe segít a fülbetegségek, fülgyulladás megszüntetésében.
-          Szódabikarbóna és citromlé keveréke a testszagot szünteti meg.
-          Forraljunk fel néhány szem édesköményt egy fazék forró vízben öt percig alacsony hőmérsékleten. Szűrjük le az oldatot, és igyuk meg. Ha a  friss édeskömény levelét tudjuk rágni, azt is lehet, ha nem, akkor tegyük  az édeskömény, kardamom és menta leveleket vízbe és forraljuk fel. Ez a főzet a gyomor gáz problémákban segít. Ez nagyon hatásos otthoni gyógyír gázokat és puffadást.
-          A citrom az egyik leggazdagabb C-vitamin forrás a földön, de ezen kívül B-vitamint, riboflavint, foszfort, magnéziumot és kalciumot is tartalmaz. A citromlé meleg vízzel segíti a szervezet anyagcseréjét, és a májat tonizálja. Napi citromlé bevitele segíti a gyomor egészségének fenntartását: gyógymód hányingerre, gyomorégésre, emésztési zavarra, magas vérnyomásra, stresszre, depresszióra.
-          Másnaposságra  a banán turmix mézzel adhat óriási megkönnyebbülést. A hideg tej nyugtatja a gyomornyálkahártyát,  és a banán mézzel a  kimerült vércukorszintet hozza helyre.
-          Túlzott köhögésre a fokhagyma és a méz a kiváló módszer. 

További jó ötleteket vár a  blogger! Oszd meg velünk tapasztalatodat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése