2016. április 3., vasárnap

HOGYAN MÉREGTELENÍTSÜK A VESÉNKET?



Mindnyájan ismerjük, hogy vesénk milyen kritikus és fontos szerepet tölt be egészségünk megőrzésében. Segít eltávolítani a salakanyagot, vigyáz a vérnyomásra, hormonokat termel, segítséget nyújt a vörösvértest-képződésben, és segít fenntartani a csontok szilárdságát.
A mai rohanó életmódunkban számos méreganyagnak vagyunk kitéve, ezért a vese méregtelenítése szinte folyamatosan elengedhetetlen. Itt néhány módszer olvasható arra, miként tudjuk vesénket egészséges működésben tartani.

1. Emelni kell a folyadékbevitelt

A vese önmagát tisztítja, ha elegendő mennyiségű folyadékot fogyasztunk a nap folyamán. A víz a legjobb erre, de a gyümölcs- és zöldséglevek is nagyon hasznosak.

Görögdinnye leve

Természetes vizelethajtó, és segíti az ammónia és a húgysav kiöblítését, távozását. Segít feloldani a vesekövet. Amikor csak mód van erre, együnk-igyunk görögdinnyét, hogy vesénket egészségesen tartsuk.

Citromlé

Segíti a méregtelenítést, ezáltal segíti  az emésztést. Citromsav-tartalma csökkenti a vizelet savasságát, ezáltal megakadályozza a vesekőképződést. Ha lehet, magát a gyümölcsöt facsarjuk ki.

Kókuszvíz

Kiváló vese-méregtelenítő, mivel gyengíti a vizeletet, és serkenti a különböző vegyi anyagok - a foszfát és a húgysav - kiválasztását. Természetes vizelethajtó és segít feloldani a vesekövet.

2. Adjuk az alábbi vese-barát ételeket és gyógynövényeket az étrendünkhöz

Bogyós gyümölcsök

Mivel antioxidánsokat tartalmaznak, segítik a húgysav kimosását. Az egyik legjobb az áfonya.

Tökmagok

Kiváló méregtelenítők, mivel antioxidánsokat, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaznak. Segítenek megvédeni a vesét a radikális sérüléstől.

Pitypang

A pitypang levele kiváló az egészségünkre. Segíti a vese erősítését, tisztítja a húgyutakat. Teát főzzünk a leveléből.

Fehérmályva-gyökér

Nagyon hatékony vizelethajtó. Segít a húgyúti fertőzésekkel, vesekövekkel és a húgyhólyag-fertőzésekkel szemben. Biztonságos gyógynövény, de ha gyógyszerként szeretné felíratni, forduljon orvoshoz.  

Piros lóhere

Stimulálja a salakanyag és a vizelet eltávolítását a vesékből.

Csalán

Csalán kiváló vizelethajtó. Nagyon magas a vastartalma. Fogyasszuk tea formájában.


3. Meditáljunk

Üljünk kényelmes pozícióban. Néhány perc múlva kezdjük figyelni lélegzetünket. Fokozatosan vegyünk mélyebb lélegzetet, de ne erőltessük. Ez segít nekünk minden stresszt eltávolítani, ami mérgezheti a vesénket. 

4. Hagyjunk fel, szüntessük meg a vesénkre káros szokásainkat

Dohányzás

A dohányzás zavarhatja a vér áramlását a vesékbe, mely növeli a a krónikus vesebetegség kockázatát. A felgyülemlett arzén is okozhat akut tubularis nekrozis-t,  akut veseelégtelenséget vagy a vesefunkció hirtelen leállását.

Alkoholfogyasztás

Alkohol dehidratálja a testet, s károsan befolyásolja a vesefunkciókat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése