2016. április 20., szerda

HOGY VIGYÁZZUNK A VESÉNKRE



Amit nem látunk, az nincs is. Szoktuk mondani. De ez nem jó gondolat, ha az egészségünkről van szó. Vesénk a napi mérgeknek egyik leginkább kitett szerve. Mire ügyeljünk?  
10  Vese-gyilkos szokás


1. Víz hiánya: A vese elsődleges funkciója a méregtelenítés, és ezt csak sok vízzel lehet elérni. Elégtelen mennyiségű víz a méreganyagok felszaporodását okozza a szervezetben, mely egyéb más problémákat idézhet elő.
2. Felesleges só: Növeli a vérnyomást, ami viszont a vesére fejt ki nagy nyomást. Napi 5 gramm sóbevitel az ideális.

3. Vizelet-visszatartás: Vesekőhöz vezethet, mivel a vizelet felesleges nyomást gyakorol a vesére. Enyhítse magát késedelem nélkül.  

4. Felesleges cukor:  megemeli a szervezetünk fehérjetartalmát, mely szintén fölösleges nyomást mér a vesésre.

5. Vitaminok és ásványi anyagok hiánya:  Nagyon fontos a napéi vitamin és ásványi anyag bevitele. A  B6 Vitamin és Magnézium igen fontos az optimális vesefunkció elérése érdekében.
6. Állati fehérje fölösleg: A vörös hús jelentősen megemeli szervezetünk anyagcseréjét, főleg a vese működését. A vörös húsok rendszeres fogyasztása a vese működésében zavart vagy betegséget okozhat.
7. Alváshiány: Számos egészségügyi problémához vezethet, beleértve a vesebajokat is. Testünk gyógyítja a vesét alvás közben, így a jobb alvás jobb vesét eredményez.
8. Túlzott koffein: magas vérnyomáshoz és  hosszú távon vesekárosodáshoz vezethet.
9. Fájdalomcsillapítók: Mindennapi életünk rendszeres „tagjai” lettek, szinte minden fájdalomba bekapunk egy pirulást. Ezek a tabletták azonban rombolják a veség és a májat.
10.Alkoholfogyasztás: Ez a legális méreg erősen megterheli a vesét és májat, és nem ürül ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése