2016. április 5., kedd

AZ AYURVEDIKUS MASSZÁZSOK


Az olajos masszázs szerves része az ayurvéda gyógyításnak, s legalább olyan fontos szerepe van a kezelések során, mint maguknak a speciális masszázstechnikáknak. A gyógyászati rituálé célja az egészség megőrzése, a testi-lelki harmónia elérése, a szervezet energia-áramlásának kiegyensúlyozása, a szövetek anyagcseréjének normalizálása, a stressz oldása. Javítja az immunrendszert, élénkíti az idegműködést és serkenti a vérkeringést. A masszázs fizikai és pszichés módon is hat: egyrészt fokozza a test hőjét, élénkít és tisztít, elősegíti a méreganyagok kiürülését a testből, másrészt az érintés pszichés módon befolyásolja az idegrendszert és a hormonháztartást.

AZ AYURVEDIKUS OLAJOK
A terapeuta két szempontot vesz figyelembe az olaj kiválasztása alkalmával: egyrészről a testalkatot (dosa), másrészről olyan olajat használ a kezeléshez, amely összetételével hozzájárul a fölborult energia-egyensúly helyreállításához. A masszázsokhoz használt olajok kétfélék lehetnek: natúr növényi olajok, illetve „thailam”-nak nevezett gyógyolajok, amelyeknek elkészítéséhez akár ötvenféle különböző gyógynövényt is felhasználhatnak. A különféle gyógyfüvek főzetével dúsított olajokhoz bázisolajként legtöbbször szezámolajat használnak.
Autentikus masszázsolajainkat elsősorban a minőségi masszázzsal foglalkozó masszőröknek ajánljuk. Részletes információ az olajakról itt>>> olvasható: 
Masszázsainkat az indiai Ayurvéda orvos, dr. K.K. SAhajahan, Ayurvedikus vaidya (India, Kerala), az Indiai Alternatív Orvosi Kamara tagja végzi,
ill. tanfolyamainkat is ő tanítja (angol nyelven). 1989-ben fejezte be orvosi tanulmányait a Calicuti Orvosi Egyetemen, s a gyakorlatban is elsajátította ezeket a gyógymódokat. Gyógyított a Nihmath Kórházban (Kondotty város), majd Kottakal-i Pharma Központban. Hazánkban több, mint 5 éve praktizál és gyógyít, együttműködve az egészségügyben dolgozókkal. Ez idő alatt felkutatott számos hazánkban honos gyógynövényt is. A természetes gyógyhatású szereket a vendégek javára fordítja. Több, mint 20 éves gyakorlattal rendelkezik.

 



 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése